Back-end

Fase twee van de ontwikkeling. De complexiteit van het project bepaalt welke back-end developers aan beurt komen. Voor webshopswebappsAPI-integraties en complerere modules komt het backend team in actie. Voor de overige projecten wordt deze fase door het front-end team uitgevoerd.

Complexiteit geeft de doorslag.

Tijdens de huiswerkfase wordt de complexiteit van een project in kaart gebracht.

Het gros van onze projecten zijn websites of kleine webshops, aan deze projecten wordt vooral door ons front-end team gewerkt.

Voor de complexere of grotere webshops en webapps wordt er een duidelijkere opsplitsing gemaakt. 

Talk is cheap. Show me the code.
Linus Torvalds
Programmeur - maker van Linux

Websites & minder complexe webshops

Onze frontenders gaan aan de slag om alle pagina’s en modules te creëren in ons CMS-systeem ProcessWire.

Elke pagina, elk blok, elke tekst, elke foto, elk formulier, elke vertaling, elke navigatie, ... kortom alles wordt aanpasbaar gemaakt in het CMS.

Onze visie is dat onze klanten los van ons alles moeten kunnen aanpassen. De gebruikers (met hun specifieke rechten) worden aangemaakt en doorgestuurd naar de klant.

Meestal moet het back-end team niet werken aan deze projecten, tenzij er een specifiele koppeling of module ontwikkeld moet worden.

CMS-Systeem

We investeerden het voorbije jaar sterk in de ontwikkeling van een CMS-systeem op basis van ProcessWire. Naast de basisinstallatie van dit geprezen systeem, kochten we een aantal professionele tools én programmeerden we nog een extra laag intelligentie bovenop. Resultaat, een bug-free CMS waarop verder gebouwd kan worden. 

Webshops, Webapps & Integraties

Bij complexere projecten wordt ons back-end team ingeschakeld. Het gaat hierbij meestal over (b2b)-webshops die volledig ERP-driven zijn en heel vaak met API-integraties werken.

Voor dit type projecten gebruiken we als basistechnologie Laravel, meestal in combinatie met een ProcessWire front-end.

We werken met de beste talen en systemen

Als development bureau vinden het technische luik van de ontwikkeling uiterst belangrijk. We kiezen enkel voor de beste talen.
  • Wat is het verschil tussen front-end en back-end?

    Front-end en back-end zijn twee delen van de ontwikkeling van een website die verantwoordelijk zijn voor verschillende aspecten van het systeem.

    Front-end is het gedeelte van de ontwikkeling die zich richt op wat de gebruiker ziet en interacteert met een website of applicatie. Dit omvat onder andere de layout, de grafische elementen, de knoppen en de navigatie. Onze Front-end ontwikkelaars gebruiken dagelijks technologieën zoals HTML, CSS en JavaScript om de gebruikersinterface te creëren en te stijlen. 

    Back-end is het gedeelte van de ontwikkeling die zich richt op hoe de website of applicatie werkt achter de schermen. Dit omvat onder andere de logica van de toepassing, integraties met andere systemen, de communicatie met databases, en het verwerken van gegevens. Onze back-end ontwikkelaars gebruiken dagelijks technologieën zoals PHP & Laravel om de server-side logica te implementeren.

  • Wat is een functielijst?

    Een functielijst is een document of een lijst met functies die beschrijft wat de website moet kunnen. Het is een specifieke, gedetailleerde beschrijving van de functies die de site moet bevatten. Een functielijst kan bijvoorbeeld beschrijven hoe een gebruiker in staat moet zijn om een account aan te maken, in te loggen, een zoekopdracht uit te voeren, een product te kopen, enzovoort. Het document kan ook beschrijvingen geven van de technische vereisten, zoals het soort database of programmeertaal die wordt gebruikt.

  • Wat betekent ERP-driven?

    ERP driven betekent dat onze webshop of webapp gebaseerd is op het ERP (Enterprise Resource Planning) van onze klant. Een ERP is een softwareplatform dat bedrijfsprocessen integreert en automatiseert, zoals logistiek, productie en sales. Een ERP-gedreven systeem maakt gebruik van de functionaliteiten en gegevens van een ERP-software om processen te ondersteunen en te verbeteren, meestal door informatie te delen over producten. Door het ERP te koppelen aan de webshop kunnen we alle klant- en productinformatie uit het ERP halen en orders en klanten terugsturen. Veel tijd gespaard zo :)

  • Wat is een API?

    Een API (Application Programming Interface) is een set van regels en richtlijnen die bepaalt hoe twee stukken software met elkaar communiceren. Het stelt onze backenders in staat om functionaliteit van een andere toepassing te gebruiken in ons webproject, zonder dat we de broncode van die andere toepassing hoeven te kennen. Zo kan onze webshop of webapp bijvoorbeeld gebruik maken van een API van een ERP-toepassing om gegevens op te halen over de producten. 

    Enkele voorbeelden: Mollie (betalingen), SendCloud (shipping), MailChimp (nieuwsbrief), ERP (productinformatie)

  • Wat is Laravel?

    Laravel is een open-source PHP web-framework dat is ontwikkeld voor het maken van webapplicaties. Het is gebaseerd op het model-view-controller (MVC) patroon en biedt een rijke set van tools en functionaliteiten om webapplicaties snel en efficiënt te ontwikkelen. Laravel biedt onder andere ondersteuning voor routing, templating, ORM, migraties, sessies, authenticatie en authorisatie. Het framework wordt bij ons gebruikt voor het maken van ons shopsysteem voor complexere webshops en webapps.

Na de back-end, komt de front-end