Support Handleidingen Waar vind ik m'n mailchimp API sleutel?

Waar vind ik m'n mailchimp API sleutel?

Om je website te kunnen koppelen met je Mailchimp account hebben we een API key nodig. In deze handleiding vind je terug hoe je ons deze key kan bezorgen.

Stappenplan

Stap 1: Maak een Mailchimp-account aan
Om de Mailchimp API te kunnen vinden, moet je eerst een Mailchimp-account hebben. Ga naar de Mailchimp-website (https://mailchimp.com) en maak een account aan als je er nog geen hebt. Volg de instructies op de website om je account aan te maken.

Stap 2: Log in op je Mailchimp-account
Zodra je een Mailchimp-account hebt, log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord op de Mailchimp-website. Gebruik de inloggegevens die je hebt opgegeven tijdens het aanmaken van je account.

Stap 3: Ga naar het Dashboard
Nadat je bent ingelogd, word je naar het Mailchimp Dashboard geleid. Dit is het startscherm waar je al je Mailchimp-activiteiten kunt beheren.

Stap 4: Navigeer naar de API Keys-pagina
In het Dashboard vind je het menu aan de linkerkant van het scherm. Scroll omlaag en zoek naar het gedeelte met de naam "Developer". Klik op de pijl naast "Developer" om het submenu uit te vouwen. Hier zie je de optie "API Keys". Klik op "API Keys" om naar de API Keys-pagina te gaan.

Stap 5: Genereer een nieuwe API-sleutel
Op de API Keys-pagina zie je een lijst met API-sleutels die aan je account zijn gekoppeld. Als dit je eerste keer is, is de lijst leeg. Klik op de knop "Create A Key" om een nieuwe API-sleutel te genereren.

Stap 6: Kopieer de API-sleutel
Zodra je op de knop "Create A Key" hebt geklikt, wordt er een nieuwe API-sleutel gegenereerd. Deze sleutel wordt weergegeven op het scherm. Kopieer de sleutel en stuur deze door naar ons.

Gefeliciteerd! Je hebt nu de Mailchimp API-sleutel gevonden.

Zorg ervoor dat je de sleutel veilig bewaart en niet deelt met onbevoegde personen, aangezien deze toegang geeft tot je Mailchimp-account en gegevens.

Samengevat

1. Log in op Mailchimp
  2. Klik op uw profielnaam om het accountvenster uit te vouwen en kies Accountinstellingen.
  3. Klik op het menu Extra's en kies API-sleutels.
  4. Kopieer een bestaande API-sleutel of klik op de knop Create A Key
  5. Stuur deze code door naar ons!