Op zoek naar een webapplicatie op uw maat?

Een webapp is software die via internet bereikbaar is zoals bvb B2B-bestelsystemen, facturatiesystemen of jobportalen. Wij steunen bedrijven met centraliseren en automatiseren.

Welke soorten webapplicaties maken wij?

Een webapplicatie (of web based app) is software die altijd bereikbaar is via internet. Het grote voordeel hiervan is dat het programma vanaf ieder systeem direct toegankelijk is en dat het niet meer geïnstalleerd moet worden. Een bijkomend voordeel is dat deze programma’s relatief eenvoudig uit te breiden en door te ontwikkelen zijn. Om de webapplicatie te kunnen gebruiken is alleen een browser en werkende internetverbinding noodzakelijk.

Bij exsited focussen we ons op volgende types webapplicaties:

Klanten getuigen

Voor Camellia S ontwikkelden we een B2B-systeem gekoppeld aan Teamleader. Onder andere de klanten, producten, prijzen en stock worden gesynchroniseerd via de webservices van Teamleader. In ons platform wordt besteld. Na het order komt een nieuwe deal in teamleader. Zaakvoerder Stijn getuigt:

Gregory en zijn team wisten meteen waar we écht nood aan hadden. De harmonie tussen ontwerp, design en de technische uitwerking zorgden voor heel wat gemoedsrust. Prima samenwerking!
Stijn Verbrugghe
Camellia S

B2B-systemen

In de praktijk maken we meestal B2B-bestelsystem. Een B2B-systeem is een online klantenportaal gekoppeld aan een ERP-pakket. Het doel van het platform is om professionele klanten op een eenvoudige en interactieve manier te bereiken via een gebruiksvriendelijk en veilig systeem. Alle master-data komt uit het ERP en er wordt ook data, zoals bvb bestellingen, teruggestuurd.

In de meeste gevallen zijn onze B2B-systemen klantenportalen om bestellingen in te voeren. De klant surft en shopt in dat geval (na inloggen natuurlijk) doorheen alle categorieën en producten met hun persoonlijke prijzen en met zicht op stock. Het uiteindelijke order komt meteen terecht in het ERP. Daar kan de organisatorische flow terug verdergezet worden.

Administratieve en CRM toepassingen

Er bestaan meer dan voldoende uitstekende administratie- en CRM-toepassingen. Soms botsen bedrijven echter op limieten binnen deze bestaande pakketten. In dat geval is het een goed idee om een maatwerk webapplicatie te maken die een oplossing biedt voor een specifiek probleem binnen hun administratie of CRM. 

Deze webapp is meestal een uitbreiding op een bestaand pakket en meestal ook gekoppeld via webservices aan het bestaande pakket. Deze webapps zijn essentieel voor elk bedrijf dat efficiënt wil werken.

Deze tools kunnen bijvoorbeeld helpen om administratieve taken te automatiseren. Ons platform kan dus dienen om een aantal specifieke admin of CRM problemen op te lossen.

Intranet toepassingen

Een intranet is een privé-netwerk dat bedrijven of organisaties gebruiken om informatie en communicatie binnen de organisatie te vereenvoudigen. Het is een interne versie van het internet, maar met beperkte toegang voor  medewerkers van de organisatie. Een intranet kan worden gebruikt voor een breed scala aan doeleinden, zoals het delen van documenten, het beheren van projecten en het geven van mededelingen. De inhoud van een intranet is per definitie beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord, zodat alleen medewerkers toegang hebben. 

Intranetten zijn nuttig omdat ze medewerkers in staat stellen om informatie snel en efficiënt te delen en te communiceren, zonder afhankelijk te zijn van e-mail of andere externe communicatiekanalen. Dit kan de productiviteit en samenwerking binnen een organisatie verhogen.

Klantenportalen

Een klantenportaal is gelijkaardig aan een intranet, maar dan niet beperkt voor toegang tot de medewerkers en met informatie die binnen het bedrijf moet blijven. 

Een klantenportaal is een online platform waar klanten toegang krijgen tot bepaalde informatie of diensten van een bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld informatie zijn over hun account, facturen, producten of diensten, of de mogelijkheid om problemen te melden. Het doel van een klantenportaal is om de interactie tussen een bedrijf en zijn klanten te vergemakkelijken en te verbeteren.

Publieke platformen

Een publiek platform is een uitgebreide website met een speficieke functie om om te gaan met leden. Bijvoorbeeld een jobplatform zoals Jobs2care, een foodbox webshop met een configurator zoals Health In A Box of een ledensysteem met premium mogelijkheden zoals Beurstips.com

Bvb

We hebben al integraties opgezet met onderstaande partners

Sinds de lancering van de nieuwe BeursTips- en TuyauxBourse-websites zijn de bezoekersaantallen en het aantal verkochte abonnementen gigantisch aangetrokken. 
Bart Goemaere
Beurstips.com

Samengevat

 • Wat zijn de voordelen van een webapp?

  Een webapp heeft heel wat voordelen tegenover de traditionele installatiesoftware

  1. Toegang vanaf elk apparaat: Een webapp kan vanaf elk apparaat met een internetverbinding worden gebruikt.

  2. Geen downloads nodig: Een webapp hoeft niet te worden gedownload of geïnstalleerd.

  3. Snellere ontwikkeling: Webapplicaties zijn sneller te ontwikkelen omdat ze gebruik maken van bestaande webtechnologieën.

  4. Lagere kosten: Omdat webapplicaties sneller te ontwikkelen zijn, zijn de kosten lager.

  5. Makkelijker te updaten: Webapplicaties kunnen op afstand worden bijgewerkt.

  6. Makkelijker te integreren: webapplicaties kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met andere systemen zoals CRM en ERP systemen.

 • Wat is het verschil tussen een intranet en een extranet?

  Een intranet is een privé-netwerk dat alleen toegankelijk is voor leden van een organisatie, zoals medewerkers, en is bedoeld om intern communicatie en samenwerking te vergemakkelijken. 

  Een extranet daarentegen is een privé-netwerk dat wordt gedeeld met externe partijen, zoals leveranciers, klanten of partners. 

  Het verschil is dus vooral dat een intranet alleen toegankelijk is voor leden van een organisatie, terwijl een extranet ook toegankelijk is voor externe partijen.

 • Wat is een Product Information Management (PIM)-systeem?

  PIM staat voor “Product Information Management”. Een PIM-systeem is een systeem waarmee u informatie over uw producten centraal kunt verzamelen, beheren en publiceren. Dit betekent dat u één systeem hebt waarop u alle informatie (zoals prijs, korting, beschrijving, stock, beschikbaarheid, etc.) kunt beheren. Deze informatie is beschikbaar in de vorm van teksten, tabellen, afbeeldingen of multimediabestanden.

  Typisch aan een PIM systeem is dat het centraal gekoppeld is met externe systemen, zoals bvb een ERP-pakket of een webshop van bij Exsited.

  De belangrijkste reden om een PIM te gebruiken is voor het centraliseren van uw master product data. Zo zorg je er voor dat elk kanaal steeds consistente en correcte informatie verspreidt.

 • Wat is een CRM-systeem?

  CRM (Customer Relationship Management) is een systeem dat wordt gebruikt om interacties met klanten te beheren. Het helpt bedrijven bij het verzamelen, opslaan en analyseren van informatie over klanten, waardoor ze hun verkoop-, marketing- en klantenserviceactiviteiten kunnen verbeteren. CRM-systemen kunnen contactgegevens, verkoopgeschiedenis, klantenfeedback, marketingcampagnes en andere informatie bijhouden en analyseren, zodat bedrijven inzicht krijgen in hun klantenbehoeften en hun relaties met hen kunnen versterken.

 • Wat is een ERP-pakket?

  Wat is ERP? Enterprise Resource Planning (ERP) is een softwaresysteem dat organisaties helpt om de belangrijkste bedrijfsprocessen te automatiseren en te beheren voor optimale prestaties.

 • Wat betekent ERP-driven?

  ERP driven betekent dat onze webshop of webapp gebaseerd is op het ERP (Enterprise Resource Planning) van onze klant. Een ERP is een softwareplatform dat bedrijfsprocessen integreert en automatiseert, zoals logistiek, productie en sales. Een ERP-gedreven systeem maakt gebruik van de functionaliteiten en gegevens van een ERP-software om processen te ondersteunen en te verbeteren, meestal door informatie te delen over producten. Door het ERP te koppelen aan de webshop kunnen we alle klant- en productinformatie uit het ERP halen en orders en klanten terugsturen. Veel tijd gespaard zo :)

Logo Exsited
Logo Deknudt
Logo Ostyn
Logo Studio Scott
Logo Verthus
Logo Viva Sara
Logo Dupont

Wordt jouw project onze volgende uitdaging?

Heb je een project voor ogen de komende tijd? We gaan graag samen met jou de uitdaging aan.