Support Hosting Waarom het een goed idee is om jouw domeinen te centraliseren bij Exsited

Waarom is het een goed idee om jouw domeinen te centraliseren bij Exsited?

Het centraliseren van websites bij je webdesign partner heeft verschillende voordelen op vlak van efficiëntie, beheer en ondersteuning. Het biedt de mogelijkheid om een nog betere service aan te bieden.

Gemakkelijk beheer

Door al je domeinnamen bij één partner te hebben, kun je ze centraal beheren. Dit betekent dat je slechts één account en één interface nodig hebt om al je domeinen te beheren, in plaats van meerdere accounts bij verschillende registrars.

Vereenvoudigd administratief proces

Wanneer je al je domeinnamen centraliseert, hoef je niet telkens opnieuw door het registratieproces te gaan wanneer je een nieuwe domeinnaam wilt toevoegen. Je kunt je registratiegegevens op één plaats bewaren en deze gemakkelijk kopiëren of bijwerken voor nieuwe domeinen.

Efficiëntie en tijdbesparing

Het centraliseren van domeinnamen kan tijd besparen bij het beheer van vernieuwingen, verlengingen en andere administratieve taken. Je hoeft niet meerdere registrars te benaderen en verschillende betalingen te doen. In plaats daarvan kun je alle vernieuwingen en betalingen op één plek regelen.

Overzicht en controle

Door alle domeinnamen te centraliseren, behoud je een beter overzicht van je portfolio. Je kunt gemakkelijker bijhouden welke domeinen je bezit, wanneer ze verlopen en welke acties je moet ondernemen. Dit geeft je meer controle over je domeinnaambeheer.

Bundelvoordelen

Sommige registrars bieden bundelvoordelen of kortingen wanneer je meerdere domeinen bij hen registreert. Door al je domeinnamen bij één partner onder te brengen, kun je mogelijk profiteren van lagere kosten of speciale aanbiedingen.

Vereenvoudigde technische configuratie

Als je al je domeinnamen bij één partner hebt, kan het technische aspect, zoals DNS-configuratie en domeinverwijzingen, gemakkelijker worden beheerd. Je hoeft mogelijk geen ingewikkelde instellingen meerdere keren te repliceren bij verschillende registrars.

Tot slot

Het is echter belangrijk op te merken dat er ook enkele nadelen kunnen zijn bij het centraliseren van alle domeinnamen bij één partner. Het risico bestaat dat je afhankelijk wordt van die partner en dat er bij eventuele problemen of ontevredenheid met hun dienstverlening een grote impact kan zijn op al je domeinen. 

Daarom is het raadzaam om een betrouwbare en gerenommeerde registrar te kiezen en ervoor te zorgen dat je voldoende back-ups en alternatieve opties hebt om de risico's te minimaliseren.

Wij doen er alles aan om jouw betrouwbare partner te zijn voor jouw webhosting!

Logo Exsited
Logo Deknudt
Logo Ostyn
Logo Studio Scott
Logo Verthus
Logo Viva Sara
Logo Dupont

Wordt jouw project onze volgende uitdaging?

Heb je een project voor ogen de komende tijd? We gaan graag samen met jou de uitdaging aan.