Support Hosting

Hosting

Een antwoord op al jouw vragen omtrent webhosting


Gebruiker maken in Combell overzichtsfoto

Gebruiker maken in Combell

Via je controlepaneel kan je een gebruiker aanmaken voor externe partners zoals wij.

Lees verder

Veelgestelde vragen

 • Waarom kiezen jullie voor Combell?

  We kiezen resoluut voor Combell omwille van een aantal redenen:

  1. Bereikbaarheid: Combell staat bekend om de hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid waardoor onze websites altijd snel en bereikbaar

  2. Expertise: Combell beschikt over jarenlange ervaring

  3. Ondersteuning: Combell biedt ons heel snelle en duidelijke ondersteuning bij het oplossen van diverse problemen

  4. Flexibiliteit: We kunnen terecht voor shared hosting, VPS hosting en dedicated hosting, afhankelijk van de noden van de klant

  5. Prijs-kwaliteitverhouding: Combell biedt betaalbare hostingoplossingen aan zonder concessies te doen aan de kwaliteit en de beschikbaarheid van de servers.

  6. Klantenservice: Combell beschikt over een uitstekende klantenservice, die 24/7 beschikbaar is om klanten te helpen bij vragen en problemen.

  7. Eerste lijn: We hebben een eigen customer success manager en kunnen snel communiceren via whatsapp & slack. 

   

 • Wat is een domeinnaam?

  Een domeinnaam is een unieke naam die aan een website is toegewezen en die gebruikers kunnen invoeren in hun browser om toegang te krijgen tot de website. Domeinnamen zijn gemakkelijker te onthouden dan IP-adressen (bijvoorbeeld 192.168.0.1), en ze maken het mogelijk voor gebruikers om websites te vinden door een eenvoudige naam in te voeren in plaats van een reeks cijfers.

  Het is belangrijk om een unieke en relevante domeinnaam te kiezen die eenvoudig is te onthouden en gemakkelijk te spellen, omdat dit de vindbaarheid en de merkbekendheid van een website kan verbeteren.

 • Wat is webhosting?

  Webhosting is de dienst die het mogelijk maakt om websites toegankelijk te maken via het internet. Er zijn verschillende soorten webhostingdiensten beschikbaar, waaronder shared hosting, VPS (Virtual Private Server) hosting en dedicated hosting. Shared hosting is de meest gebruikelijke en betaalbare optie, waarbij meerdere websites op één server worden gehost. VPS hosting biedt meer flexibiliteit en resources dan shared hosting, terwijl dedicated hosting de volledige controle en resources van een server aan één klant biedt.

  Webhosting is een cruciaal onderdeel van het creëren en runnen van een website, omdat het bepaalt hoe snel en betrouwbaar een website is, en de beschikbaarheid van de website garandeert voor gebruikers over de hele wereld.

 • Wat is een VPS?

  Een VPS of Virtual Private Server is een type hostingdienst waarbij een gedeelde server wordt gedeeld in virtuele servers. Elke virtuele server functioneert als een onafhankelijke fysieke server en heeft zijn eigen OS (Operating System), opslag, geheugen en middelen. Dit betekent dat elke VPS zijn eigen specifieke configuratie, software en toepassingen kan hebben, zonder dat deze worden beïnvloed door de activiteiten op andere virtuele servers op dezelfde fysieke server.

  Een VPS is een goede optie voor onze projecten die meer flexibiliteit, beveiliging en controle willen dan met gedeelde hosting, maar niet de kosten of moeite willen investeren in een fysieke server.

 • Wat is een SSL-certificaat?

  Een SSL-certificaat (Secure Socket Layer) is een digitale certificering die een beveiligde verbinding tussen een webserver en een webbrowser garandeert. Het certificaat is bedoeld om te bevestigen dat een website is wat het beweert te zijn, en om gevoelige gegevens, zoals wachtwoorden en creditcardnummers, te beschermen tegen afluisteren door hackers.

  Een SSL-certificaat bevat informatie over de identiteit van de eigenaar van de website, de encryptie-algoritmen die worden gebruikt en de data-authenticatie-procedures. Wanneer een gebruiker een beveiligde website bezoekt, zal zijn browser een verbinding maken met de webserver via een beveiligde SSL-sessie. Hierdoor wordt de communicatie tussen de gebruiker en de webserver beveiligd en worden de gegevens die tussen hen worden uitgewisseld beschermd tegen afluisteren of wijziging.

  Een website met een geldig SSL-certificaat wordt aangeduid met een slotje of een groen slotje in de browserbalk.