Support Hosting

Hosting

Een antwoord op al jouw vragen omtrent webhosting

Gebruiker maken in Combell overzichtsfoto

Gebruiker maken in Combell

Via je controlepaneel kan je een gebruiker aanmaken voor externe partners zoals wij.

Lees verder

Waarom het een goed idee is om jouw domeinen te centraliseren bij Exsited overzichtsfoto

Waarom het een goed idee is om jouw domeinen te centraliseren bij Exsited

Zes voordelen en één nadeel waarom het een goed idee is om je domeinnamen (en hosting) te centraliseren bij Exsited

Lees verder

Veelgestelde vragen

• Waarom kiezen jullie voor Combell?

We kiezen resoluut voor Combell omwille van een aantal redenen:

1. Bereikbaarheid: Combell staat bekend om de hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid waardoor onze websites altijd snel en bereikbaar

2. Expertise: Combell beschikt over jarenlange ervaring

3. Ondersteuning: Combell biedt ons heel snelle en duidelijke ondersteuning bij het oplossen van diverse problemen

4. Flexibiliteit: We kunnen terecht voor shared hosting, VPS hosting en dedicated hosting, afhankelijk van de noden van de klant

5. Prijs-kwaliteitverhouding: Combell biedt betaalbare hostingoplossingen aan zonder concessies te doen aan de kwaliteit en de beschikbaarheid van de servers.

6. Klantenservice: Combell beschikt over een uitstekende klantenservice, die 24/7 beschikbaar is om klanten te helpen bij vragen en problemen.

7. Eerste lijn: We hebben een eigen customer success manager en kunnen snel communiceren via whatsapp & slack.

• Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een unieke naam die aan een website is toegewezen en die gebruikers kunnen invoeren in hun browser om toegang te krijgen tot de website. Domeinnamen zijn gemakkelijker te onthouden dan IP-adressen (bijvoorbeeld 192.168.0.1), en ze maken het mogelijk voor gebruikers om websites te vinden door een eenvoudige naam in te voeren in plaats van een reeks cijfers.

Het is belangrijk om een unieke en relevante domeinnaam te kiezen die eenvoudig is te onthouden en gemakkelijk te spellen, omdat dit de vindbaarheid en de merkbekendheid van een website kan verbeteren.

• Wat is webhosting?

Webhosting is de dienst die het mogelijk maakt om websites toegankelijk te maken via het internet. Er zijn verschillende soorten webhostingdiensten beschikbaar, waaronder shared hosting, VPS (Virtual Private Server) hosting en dedicated hosting. Shared hosting is de meest gebruikelijke en betaalbare optie, waarbij meerdere websites op één server worden gehost. VPS hosting biedt meer flexibiliteit en resources dan shared hosting, terwijl dedicated hosting de volledige controle en resources van een server aan één klant biedt.

Webhosting is een cruciaal onderdeel van het creëren en runnen van een website, omdat het bepaalt hoe snel en betrouwbaar een website is, en de beschikbaarheid van de website garandeert voor gebruikers over de hele wereld.

• Wat is een VPS?

Een VPS of Virtual Private Server is een type hostingdienst waarbij een gedeelde server wordt gedeeld in virtuele servers. Elke virtuele server functioneert als een onafhankelijke fysieke server en heeft zijn eigen OS (Operating System), opslag, geheugen en middelen. Dit betekent dat elke VPS zijn eigen specifieke configuratie, software en toepassingen kan hebben, zonder dat deze worden beïnvloed door de activiteiten op andere virtuele servers op dezelfde fysieke server.

Een VPS is een goede optie voor onze projecten die meer flexibiliteit, beveiliging en controle willen dan met gedeelde hosting, maar niet de kosten of moeite willen investeren in een fysieke server.

• Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat (Secure Socket Layer) is een digitale certificering die een beveiligde verbinding tussen een webserver en een webbrowser garandeert. Het certificaat is bedoeld om te bevestigen dat een website is wat het beweert te zijn, en om gevoelige gegevens, zoals wachtwoorden en creditcardnummers, te beschermen tegen afluisteren door hackers.

Een SSL-certificaat bevat informatie over de identiteit van de eigenaar van de website, de encryptie-algoritmen die worden gebruikt en de data-authenticatie-procedures. Wanneer een gebruiker een beveiligde website bezoekt, zal zijn browser een verbinding maken met de webserver via een beveiligde SSL-sessie. Hierdoor wordt de communicatie tussen de gebruiker en de webserver beveiligd en worden de gegevens die tussen hen worden uitgewisseld beschermd tegen afluisteren of wijziging.

Een website met een geldig SSL-certificaat wordt aangeduid met een slotje of een groen slotje in de browserbalk.

• Wat is het verschil tussen webhosting en een SSL-certificaat?

Webhosting en een SSL-certificaat zijn twee verschillende aspecten van het hosten en beveiligen van een website.

Webhosting verwijst naar de service waarbij een bedrijf of provider serverruimte en technische infrastructuur biedt om een website toegankelijk te maken op het internet. Het omvat het opslaan van de websitebestanden, het hosten van de database en het leveren van de nodige bandbreedte en serverbronnen om de website draaiende te houden. Webhosting kan worden geleverd in verschillende vormen, zoals shared hosting, VPS (Virtual Private Server) hosting of dedicated hosting, afhankelijk van de behoeften en het budget van de website-eigenaar.

Een SSL-certificaat daarentegen heeft te maken met de beveiliging van gegevens die via de website worden verzonden. SSL staat voor Secure Socket Layer en het certificaat versleutelt de gegevens die tussen de webserver en de browser van de gebruiker worden verzonden. Het zorgt ervoor dat de gegevens tijdens het transport niet kunnen worden onderschept of gelezen door kwaadwillende partijen. Dit is vooral belangrijk bij het overdragen van gevoelige informatie, zoals inloggegevens, creditcardgegevens of persoonlijke gegevens. Een website met een SSL-certificaat maakt gebruik van het HTTPS-protocol (in plaats van HTTP), waarbij de 'S' staat voor Secure.

Kort gezegd: webhosting heeft betrekking op het beschikbaar stellen van serverinfrastructuur om een website online te plaatsen, terwijl een SSL-certificaat de beveiliging van de gegevens op de website waarborgt. Beide zijn belangrijk voor een goed functionerende en veilige website, maar ze vervullen verschillende functies.

• Hoe transfereren we een .com domeinnaam?
    1. Controleer de huidige status van je .com domeinnaam: Zorg ervoor dat je de benodigde toegang en controle hebt over je domeinnaam voordat je begint met de verhuizing. Neem contact op met je huidige domeinregistrar om te controleren of je domeinnaam in aanmerking komt voor verhuizing en om eventuele beperkingen of vereisten te achterhalen.

2. Kies een nieuwe domeinregistrar: Onderzoek verschillende betrouwbare domeinregistrars die .com domeinverhuizingen ondersteunen. Zorg ervoor dat de nieuwe registrar de gewenste functies en services biedt die je nodig hebt.

3. Registreer bij de nieuwe registrar: Meld je aan bij de website van de nieuwe domeinregistrar en volg het proces om een account aan te maken. Zorg ervoor dat je alle vereiste informatie verstrekt.

4. Start de verhuizing: Volg de instructies van de nieuwe registrar om de verhuizing te starten. Dit kan verschillen per registrar, maar meestal omvat het het aanvragen van een verhuiscode (ook wel EPP-code of autorisatiecode genoemd) bij je huidige registrar. Deze code is een beveiligingsmaatregel om te bevestigen dat jij de eigenaar van het domein bent.

5. Autorisatiecode verkrijgen: Zodra je de verhuiscode hebt ontvangen van je huidige registrar, geef je deze door aan de nieuwe registrar. Dit is een cruciale stap om de verhuizing te verifiëren en te voltooien.

6. Bevestig de verhuizing: Na het verstrekken van de autorisatiecode aan de nieuwe registrar, zal deze de verhuizing initiëren. Afhankelijk van de registrars kan er een bevestigingsproces zijn, zoals een e-mail die naar het geregistreerde e-mailadres van de domeineigenaar wordt gestuurd. Volg de instructies van de nieuwe registrar om de verhuizing te bevestigen.

7. Verificatie en goedkeuring: Gedurende het verhuisproces kan er verificatie en goedkeuring plaatsvinden, zowel van de huidige registrar als van de nieuwe registrar. Het is belangrijk om te reageren op eventuele verzoeken om de verhuizing te bevestigen of te autoriseren.

8. Wacht op de voltooiing van de verhuizing: Het verhuisproces kan enige tijd in beslag nemen, variërend van enkele uren tot enkele dagen. Gedurende deze periode kunnen er tijdelijke onderbrekingen in de dienstverlening optreden. Zorg ervoor dat je de communicatie van de nieuwe registrar volgt en eventuele vereiste acties onderneemt.

9. Bevestig de succesvolle verhuizing: Zodra de verhuizing is voltooid, ontvang je een bevestiging van de nieuwe registrar. Controleer je domeininstellingen en zorg ervoor dat alles naar behoren functioneert.