Vertalingen invoeren

Wat is de beste aanpak om je processwire website te vertalen?
We geven je graag enkele tips:

ℹ️ Tips

• klik je één keer op een taal-tab, dan past enkel het huidige veld aan
  • dubbelklik je op een taal-tab, dan verspringen alle velden naar die taal
  • Google translate kan helpen: https://translate.google.com

1. Standaardtaal

Dit is misschien wel de belangrijkste tip: het is beter om pas te starten met vertalen wanneer de standaardtaal inhoudelijk volledig correct staat.

2. Pagina per pagina

Bewerk via de paginastructuur elke pagina. Overloop alle velden en blokken waar je de taal-tabs ziet staan en plaats de juiste inhoud in de juiste tab.

3. Vertalingen

Klik bovenaan op de pagina “Vertalingen”

Overloop alle ‘losse termen’ en voer de vertalingen in per taal

Losse termen zijn woorden of korte zinnen die doorheen de website voorkomen.
Enkele voorbeelden:
- het woord ‘verzenden’ op een knop op een contactpagina
- het woord ‘algemene voorwaarden’ onderaan de pagina
- …

4. SEO

Klik bovenaan op de pagina “SEO”

Overloop alle pagina’s (openklappen). Voer de vertalingen in bij de velden SEO-titel en SEO-omschrijving.

Lees over een ander onderwerp

OG-tags

Wat zijn OG-tags en waar vul je die in? Vind hier het antwoord.

Lees verder

SEO

Wat is SEO en hoe zorg je hiervoor op je website? Lees hier meer.

Lees verder

Instellingen

Ontdek wat je allemaal kan instellingen op jouw website.

Lees verder