Support Praktisch Betalende support

Waarom onderhoudssupport betalend is voor een verouderde website: Begrijp de waarde achter de kosten

Het is geen geheim dat technologie voortdurend evolueert en dat websites na verloop van tijd verouderd kunnen raken. Een verouderde website kan problemen veroorzaken, zoals beveiligingslekken, langzame laadtijden en verminderde prestaties. Om deze problemen te verhelpen en ervoor te zorgen dat de website soepel blijft draaien, is onderhoudssupport essentieel.

Hoewel sommige mensen mogelijk terughoudend zijn om te betalen voor dergelijke ondersteuning, zijn er verschillende redenen waarom onderhoudssupport betalend is voor een verouderde website.

Laten we eens kijken naar enkele van deze redenen.

Gespecialiseerde expertise:
Het onderhouden van een verouderde website vereist gespecialiseerde kennis en vaardigheden. Technologieën en programmeertalen evolueren voortdurend, en wat ooit de norm was, kan nu verouderd zijn. Het inhuren van professionals met de juiste expertise om de website te onderhouden, kost tijd en middelen. Onze experts hebben vaak jarenlange ervaring en voortdurende training om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in webontwikkeling en beveiliging. Het betalen voor onderhoudssupport dekt deze expertise en zorgt ervoor dat uw verouderde website in goede handen is.

Tijd en inspanning:
Het onderhouden van een verouderde website vergt aanzienlijke tijd en inspanning. Dit omvat het identificeren en oplossen van technische problemen, het updaten van verouderde software en het implementeren van beveiligingspatches. Het vereist ook het monitoren van de website om eventuele prestatieproblemen te identificeren en op te lossen. 

Beveiliging en gegevensbescherming:
Een verouderde website kan een gemakkelijk doelwit zijn voor hackers en kwaadwillende activiteiten. Beveiligingslekken kunnen optreden als gevolg van verouderde software, ontbrekende beveiligingspatches of zwakke wachtwoorden. Het betalen voor onderhoudssupport omvat vaak het implementeren van beveiligingsmaatregelen, regelmatige back-ups van gegevens en het monitoren van verdachte activiteiten. Dit helpt bij het beschermen van uw website en de gevoelige gegevens van uw gebruikers tegen cyberdreigingen.

Verbeterde prestaties en gebruikerservaring:
Een verouderde website kan langzame laadtijden en prestatieproblemen hebben, waardoor gebruikers gefrustreerd raken en mogelijk afhaken. Onderhoudssupport kan helpen bij het identificeren

Samengevat
 • Wat is het verschil tussen support en updates?

  Support en updates zijn twee verschillende dingen die betrekking hebben op onze werking. 

  Support verwijst naar de hulp en ondersteuning die we bieden aan onze klanten. Dit kan variëren van technische hulp bij het oplossen van bugs tot klantenservice voor algemene vragen en opmerkingen. 

  Bvb: algemene vragen over het CMS, e-mail problemen of bugs op de website

  Updates zijn wijzigingen of verbeteringen aan een webproject die worden uitgebracht om problemen op te lossen, prestaties te verbeteren of nieuwe functies toe te voegen. 

  Bvb: een nieuwe module, functie of zone op de website

  Kort gezegd, support is er om problemen op te lossen terwijl updates er zijn om het product te verbeteren.

 • Wat is het verschil tussen betalende en gratis support?

  Onze policy is dat wij tot 2 jaar na lancering van een website gratis support doen. Dat betekent dat wij bugfixing doen voor programmatorische en browserproblemen die opduiken na lancering. Dat is niet het geval voor updates, die zijn altijd betalend. Na 2 jaar wordt elke vorm van support betalend.

 • Wat is het verschil tussen een bug en een update?

  Een bug is een onbedoelde fout of defect in een website die leidt tot ongewenste resultaten.

  Een update is een bewuste verbetering of nieuwe versie van een onderdeel van een website met nieuwe functies, verbeteringen of bugfixes.

 • Wat is een bug?

  Een bug is een fout of defect in onze programmatie. Dit kan leiden tot onbedoelde gedragingen of problemen. Bugs kunnen worden veroorzaakt door fouten in de code of ontwerp, of door problemen met de omgeving waarin het systeem wordt uitgevoerd. De eerste twee jaar na lancering lossen we gratis elke bug op.

 • Wat is de levensduur van een website?

  De levensduur van een website is afhankelijk van verschillende factoren. Algemeen genomen zou een website tussen de 3 en 5 jaar up-to-date moeten blijven voordat een grote update (of volledige vervanging) nodig is. Het is  belangrijk om minstens jaarlijks te evalueren of de website nog aan de verwachtingen en behoeften van uw doelgroep voldoet.

 • Werken jullie met een ticketing systeem?

  Een ticketing systeem is een online platform dat is ontworpen om het beheer en de opvolging van klantenondersteuning, problemen en verzoeken te beheren.

  Wij gebruiken het ticketing systeem van Teamleader Orbit. Wanneer een mailtje gestuurd wordt naar support@exsited.be komt dit automatisch in het systeem terecht.

  Ons systeem is wel zo ingericht dat er geen automatische mailtjes worden verstuurd. Wij staan garant voor een persoonlijke aanpak van elk ticket.