Support Technische problemen Foto wilt niet uploaden in het beheer van Processwire

Mijn foto wilt niet uploaden in het beheer.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw afbeeldingen niet kunnen worden geüpload in Processwire CMS of traag laden tijdens het uploaden. Hieronder volgen enkele mogelijke oorzaken en oplossingen.

Wat is het probleem?

Er zijn meestal twee oorzaken van dit probleem:

• Bestandsgrootte: wanneer u een bestand upload met een resolutie groter dan 2k (breedte of hoogte groter dan 2048 pixels). Er wordt bij het uploaden verschillende groottes van de afbeelding gegenereerd om performantie te garanderen op verschillende schermen. Echter is het verwerken van foto's heel intensief voor een webserver. Als je een bestand groter dan 2k-4k upload, wordt dit proces veel te zwaar en gaat de server de foto niet kunnen verwerken. Dan blijft de foto dus oneindig laden of komt hij na het opslaan er gewoon niet op.

• Bestandsnaam: wanneer u een bestand upload waarvan de bestandsnaam speciale tekens bevat, kan heel zelden hetzelfde probleem voorvallen.

Wat is de oplossing?

• Het is belangrijk om eerst te controleren of de naam van het bestand geen speciale tekens bevat, zoals spaties, accenten en rare tekens. Het beste is om alleen letters, cijfers, underscores en liggende streepjes te gebruiken voor de bestandsnaam. Voorbeeld van een goede bestandsnaam is "mijn_foto.jpg". Een slechte bestandsnaam is "mijn foto!.jpg".
  • Als de bestandsnaam geen probleem lijkt te zijn, dan moet je controleren of de afbeelding niet te groot is. Dit betekent dat de afbeelding best niet groter is dan 2k pixels in breedte en hoogte. Als de afbeelding te groot is, kun je gratis of betaalde software gebruiken om de afbeelding te verkleinen voordat je deze uploadt. Het is aanbevolen om afbeeldingen te verkleinen tot een maximale grootte van 1920 pixels in hoogte en breedte. Voorbeelden van software om afbeeldingen te resizen zijn bijvoorbeeld:
    • Gratis software:

• Bulk Resize Photos: dit is een gratis online tool waarmee u meerdere afbeeldingen tegelijk kunt uploaden en verkleinen. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt verschillende opties voor afmetingen, compressie en bestandsnaamconventies.

• GIMP: dit is een gratis beeldbewerkingsprogramma dat vergelijkbaar is met Adobe Photoshop. Het biedt uitgebreide opties voor het bewerken en verkleinen van afbeeldingen.

• Betaalde software:

• Adobe Photoshop: dit is een bekend en krachtig beeldbewerkingsprogramma dat wordt gebruikt door professionals. Het biedt uitgebreide functies voor het bewerken en verkleinen van afbeeldingen.

• Lightroom: dit is een professionele software voor het bewerken van foto's en biedt ook functies voor het verkleinen en exporteren van afbeeldingen.

Logo Exsited
Logo Deknudt
Logo Ostyn
Logo Studio Scott
Logo Verthus
Logo Viva Sara
Logo Dupont

Wordt jouw project onze volgende uitdaging?

Heb je een project voor ogen de komende tijd? We gaan graag samen met jou de uitdaging aan.