Support Technische problemen Foutief gedraaide afbeeldingen op website

Mijn afbeeldingen zijn foutief gedraaid op de website.

Problemen met de oriëntatie van foto's kunnen optreden wanneer foto's worden geüpload naar een CMS-systeem zoals ProcessWire. Dit kan gebeuren vanwege verschillende oriëntatiegegevens in de EXIF-metadata van de afbeelding.

Wat gaat er mis?

Als u een foto op uw computer opent en deze op de juiste manier bekijkt, betekent dit niet altijd dat de foto op een andere computer of op een website op dezelfde manier wordt weergegeven. Dit kan gebeuren omdat sommige camera's en smartphones extra informatie in de foto opslaan die aangeeft hoe de foto moet worden weergegeven. Soms kan deze informatie echter verkeerd worden geïnterpreteerd en kan de foto verkeerd worden gedraaid.

Hoe kun je het oplossen?

Om dit probleem op te lossen, moet u de foto op uw computer openen in een beeldbewerkingsprogramma zoals Paint (gratis), GIMP (gratis), Photoshop (betalend) of Lightroom (betalend). U kunt dan de foto draaien totdat deze correct is uitgelijnd en deze vervolgens opnieuw opslaan. U kunt ook de oriëntatie-informatie verwijderen door de foto op te slaan als een nieuw bestand zonder deze informatie.

LET OP:
Sommige standaardapps voor foto's hebben een draaifunctie, maar dit kan hetzelfde probleem veroorzaken.

Logo Exsited
Logo Deknudt
Logo Ostyn
Logo Studio Scott
Logo Verthus
Logo Viva Sara
Logo Dupont

Wordt jouw project onze volgende uitdaging?

Heb je een project voor ogen de komende tijd? We gaan graag samen met jou de uitdaging aan.