Front-end

In deze cruciale fase wordt de website geoptimaliseerd voor prestaties en gebruiksvriendelijkheid. Er worden verschillende testen uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de website snel laadt en goed werkt op verschillende apparaten en browsers.

Formulieren

In deze fase zetten we alle formulieren op en testen we elke functie die mogelijks een probleem zou kunnen geven.

We zorgen er voor dat de klant de afzender, het onderwerp en de inhoud van elke e-mail kan aanpassen.

Bovendien kan de klant instellen bij welk e-mail de contactnames afgeleverd moeten worden.

Naast de vaste formulieren hebben we ook een 'custom form builder' ontworpen waarin basisformulieren kunnen gemaakt worden. Deze formulieren kunnen als blok toegepast worden op elke pagina van de website.

Performantie

We doen een resem tests om na te kijken of de website performant genoeg is. We zetten optioneel een Lambda-test op om de website te blijven optimaliseren.

Performance is not an option, it's a requirement.
Mark Zuckerberg
Facebook

Bijna klaar voor lancering

We testen of alle pagina's, blokken en vertalingen perfect aanpasbaar zijn door de klant. 

We controleren of de website voldoet aan de vereisten van zoekmachines en of de gebruikersinteractie soepel verloopt.

Ook worden er eventuele laatste aanpassingen gedaan op basis van feedback van de klant.

De site is bijna klaar voor lancering! 

Externe tools

Er zijn wel honderden externe tools die in een website gestoken kunnen worden om extra analyse te doen op je website. We geven hieronder een overzicht van een aantal courante tools.

Google Tag Manager

Google Tag Manager is een tagbeheersysteem dat is gemaakt om JavaScript- en HTML-tags te beheren die worden gebruikt voor tracking en analyse op je website

Smartlook

Smartlook is een gratis en intuïtieve tool voor productanalyse voor websites. Dankzij sessie-opnames kan je zien hoe gebruikers je site gebruiken.

Google Analytics

Dit is een dienst om statistieken te verzamelen en gedetailleerd weer te geven. Het doel is om een duidelijk beeld te geven van bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves

Hotjar

Een set van tools die je helpen om kwalitatieve data te verzamelen op je site zoals heatmaps, funnel tracking, user polls, surveys en meer.

Facebook Pixel

Een stukje code die we kunnen plaatsen om meer te weten te komen over jouw doelgroepen. Deze informatie kan gemeten, geoptimaliseerd en ontwikkeld worden voor jouw facebook advertentie.

Leadinfo

Met deze tools kan je je zakelijke websitebezoekers herkennen. Door het IP-adres van een bezoeker te koppelen aan hun unieke database, krijg je inzicht van elke gebruiker, van waar ze werken tot hun gedrag op jouw website.

Search Console

Google Search Console is een gratis webmasterhulpprogramma van Google dat webmasters inzicht geeft in hoe hun site wordt geïndexeerd door de zoekmachine. Het biedt informatie over zoekwoorden die leiden tot verkeer op een site, welke pagina's er problemen ondervinden bij het indexeren en hoe de site presteert in de zoekresultaten van Google.

Performance is not an add-on, it's a fundamental part of the user's experience
Jared Spool
Researcher
 • Wat is het verschil tussen front-end en back-end?

  Front-end en back-end zijn twee delen van de ontwikkeling van een website die verantwoordelijk zijn voor verschillende aspecten van het systeem.

  Front-end is het gedeelte van de ontwikkeling die zich richt op wat de gebruiker ziet en interacteert met een website of applicatie. Dit omvat onder andere de layout, de grafische elementen, de knoppen en de navigatie. Onze Front-end ontwikkelaars gebruiken dagelijks technologieën zoals HTML, CSS en JavaScript om de gebruikersinterface te creëren en te stijlen. 

  Back-end is het gedeelte van de ontwikkeling die zich richt op hoe de website of applicatie werkt achter de schermen. Dit omvat onder andere de logica van de toepassing, integraties met andere systemen, de communicatie met databases, en het verwerken van gegevens. Onze back-end ontwikkelaars gebruiken dagelijks technologieën zoals PHP & Laravel om de server-side logica te implementeren.

 • Wat is een Lambda test?

  Een lambda-test is een prestatietest die wordt gebruikt om de snelheid en efficiëntie van een website of webapplicatie te meten. De test maakt gebruik van een lambda-functie, die een aantal taken uitvoert op de website en de tijd die nodig is om deze taken uit te voeren meet. De resultaten van de test kunnen worden gebruikt om de prestaties van de website te verbeteren en problemen op te sporen die de snelheid kunnen beïnvloeden. De test kan ook worden uitgevoerd op verschillende browsers of op verschillende apparaattypen, zoals desktops, laptops, tablets en smartphones. Zo kan worden gezien of de website goed presteert op verschillende platformen en schermformaten.

  We maken hiervoor gebruik van https://www.lambdatest.com

 • Wat is Mandrill?

  Mandrill is een e-mailtransactieservice die is ontwikkeld door MailChimp, een bedrijf dat zich richt op e-mailmarketing. Met Mandrill kunnen gebruikers e-mails versturen via een API in plaats van via een traditionele e-mailserver. Dit maakt het mogelijk om e-mails op een efficiëntere manier te versturen en te verwerken, en biedt functies zoals realtime rapportage, automatisering en geavanceerde segmentatie. Wij gebruiken Mandrill dus om nog zeker te zijn dat e-mails via de website correct bij de klant en de eindgebruiker worden bezorgd.

 • Wat is het verschil tussen Universal Analytics en Google Analytics 4?

  Universal Analytics en Google Analytics 4 (GA4) zijn beide versies van de Google Analytics-tool die gebruikers helpen hun website- en app-gegevens te analyseren. Universal Analytics is de oude versie is en GA4 is de nieuwe versie. GA4 biedt een aantal nieuwe functies die niet beschikbaar zijn in Universal Analytics, zoals:

  • Machine Learning: GA4 maakt gebruik van machine learning om automatisch patronen in gegevens te ontdekken en te voorspellen.

  • Geïntegreerde analyse: GA4 biedt de mogelijkheid om gegevens van verschillende bronnen te analyseren, zoals e-commerce, CRM en dergelijke.

  • Automatisering: GA4 heeft meer automatisering dan Universal Analytics.

  • Privacy: GA4 heeft verbeterde privacy-instellingen waarmee gebruikers hun gegevens kunnen beheren en beschermen.

  • Gegevensbeheer: GA4 biedt meer flexibiliteit en controle over de gegevens die worden verzameld en opgeslagen.

 • Welke tools bestaan er om een website te testen op performance?

  Page Speed Insights (Google), GTmetrix, WebPageTest, Lighthouse (Google), Load Impact, Analytics (Google)

  Het is belangrijk om regelmatig website prestaties te meten en te optimaliseren voor een goede gebruikerservaring en om te zorgen dat de website snel laadt.

De ontwikkeling is klaar, tijd voor de oplevering