Design

Aan de hand van het projectdossier gaan onze ontwerpers aan de slag voor een adembenemend web- en mobiel design. Op basis van de wireframes krijg je voor elk type pagina een uitgewerkt designvoorstel. Indien copywriting & fotografie al aanwezig zijn in het dossier worden deze ook in de designs verwerkt. Gebruikservaring en conversie hebben prioriteit.

Design

Exsited is een designgeorienteerd webbureau. Dat betekent dat een esthetisch en tijdloos design voor ons bij elk project een must is. 

Met de doelstellingen en doelgroep in het achterhoofd, en met behulp van zoekwoorden- en concurrentieanalyse, beginnen we aan de ontwerpfase. Onze ontwerpers gaan aan de slag met het ontwikkelen van een aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk web- en mobiel design. Gebaseerd op de wireframes, ontvangt u voor elk type pagina een uitgewerkt ontwerpvoorstel. Indien de copy en fotografie al aanwezig zijn, worden deze ook in de designs verwerkt. De nadruk ligt op gebruikerservaring (UX) en conversie.

Na het ontwerpproces, bouwen we een stevig uitgewerkt prototype. Dit prototype wordt gepubliceerd via het Adobe platform en de link hiervan wordt verstuurd naar de klant, samen met een uitleg.

Er volgen feedbackrondes totdat er 100% tevredenheid is bereikt. Pas daarna gaan we verder naar de volgende stap.

Maarten is onze senior designer met meer dan 15 jaar ervaring (waarvan 5 bij Exsited) in het ontwerpen van websites. Maarten zorg er voor dat je een uniek design voor je project krijgt in functie van je doelstellingen, doelgroep en huisstijl.

Als designer vertaal ik het projectdossier naar een web- en mobile design dat 100% aansluit bij de huisstijl van de klant

De vijf pijlers van een perfect design

Design is een belangrijk onderdeel van onze aanpak en het is essentieel om de basisprincipes te begrijpen om een goed ontwerp te creëren. Er zijn vijf belangrijke pijlers van design waar elk ontwerp aan moet voldoen: functionaliteit, esthetiek, gebruiksvriendelijkheid, merkidentiteit en duurzaamheid.

Functioneel

Functionaliteit is de eerste en belangrijkste pijler van design. Het product of de dienst moet voldoen aan de specifieke eisen van de gebruiker en moeten zijn of haar doelen effectief kunnen bereiken. Dit betekent dat het ontwerp moet worden getest en geoptimaliseerd om te zorgen dat het functioneel is en de gebruiker tevreden stelt.

Esthetisch

Esthetiek is de tweede pijler van design. Hoewel functionaliteit belangrijk is, moet het ontwerp er ook aantrekkelijk uitzien en een gevoel van waardigheid uitstralen. Form follows function. Dit betekent dat het ontwerp moet worden afgestemd op de smaak van de doelgroep en moet worden afgestemd op de merkidentiteit.

Gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijkheid is de derde pijler van design. Het ontwerp moet eenvoudig te begrijpen en te gebruiken zijn voor de gebruiker. Dit betekent dat het ontwerp moet worden getest en geoptimaliseerd om te zorgen dat het eenvoudig te begrijpen en te gebruiken is voor de gebruiker. Meer over UX-design.

Met respect voor de huisstijl

Merkidentiteit is de vierde pijler van design. Het ontwerp moet worden afgestemd op de huisstijl & merkidentiteit van het bedrijf of de organisatie. Dit betekent dat het ontwerp moet worden afgestemd op de waarden, de missie en de visie van het bedrijf of de organisatie.

Tijdloos

Duurzaamheid is de vijfde en laatste pijler van design. Het ontwerp moet duurzaam zijn. Dit betekent dat het ontwerp moet worden getest en geoptimaliseerd om te zorgen dat het zo future proof mogelijk is en dat het een lange levensduur heeft. We streven er naar om altijd voor de boeg te komen met een tijdloos ontwerp. 

We steven naar 100% tevredenheid

We bespreken het design en we organiseren feedbackrondes tot er 100% tevredenheid is van de klant. Pas daarna gaan we naar de volgende stap!

There are three responses to a piece of design – yes, no, and WOW! Wow is the one to aim for
Milton Glaser
Bekend grafisch ontwerper

Veelgestelde vragen

 • Wat moet ik aanleveren bij het opstarten van een project?

  Om een project op te starten hebben we de belangrijkste elementen nodig van je visuele identiteit (logo, huisstijlhandboek, ..). Mochten er al teksten & foto's beschikbaar zijn dan vragen we die ook op. Deze elementen zijn belangrijk om het projectdossier mee aan te vullen en voor de designfase.

 • Wat is copywriting?

  Copywriting met betrekking tot websites is het schrijven van tekst met als doel om iets te verkopen of te overtuigen. Een copywriter moet vaak rekening houden met de doelgroep, het medium en de boodschap die hij of zij wil overbrengen. Een goede copywriter kan een boodschap op een overtuigende en aantrekkelijke manier presenteren, zodat de lezer geneigd is om te handelen. Copywriting vereist vaak creativiteit, de vaardigheid om teksten te schrijven die aanspreken en overtuigen, en kennis van verschillende marketingtechnieken. Bovendien schrijft een copywriter niet enkel voor de bezoeker, maar ook voor Google

 • Wat is UX-design

  UX (user experience) design is het proces van het ontwerpen van producten, zoals websites en apps, die een goede gebruikerservaring bieden. Het richt zich op de gebruikersinteractie met het product, de gebruiksvriendelijkheid, de toegankelijkheid en de algehele beleving van de gebruiker. UX-designers werken aan de structuur, de navigatie, de interacties, de visuele elementen en de inhoud van een product om ervoor te zorgen dat het gemakkelijk te gebruiken is en aansluit bij de wensen en behoeften van de gebruiker. Het doel van UX-design is om een product te ontwerpen dat de gebruiker helpt om snel en efficiënt zijn doel te bereiken.

 • Wat betekent 'mobile first'?

  "Mobile first" is een benadering voor webdesign en ontwikkeling waarbij de prioriteit wordt gegeven aan het creëren van een optimale gebruikerservaring voor mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Dit betekent dat bij het ontwerpen van een website of applicatie, de focus wordt gelegd op de specifieke eigenschappen en beperkingen van mobiele apparaten, zoals kleinere schermen en beperktere computatiekracht.

  De mobile-first benadering is een reactie op de groeiende populariteit van het gebruik van mobiele apparaten om websites te bezoeken. Volgens sommige studies, wordt meer dan de helft van het verkeer van een website afkomstig van mobiele apparaten. 

  Samengevat, "mobile first" is een benadering voor ontwerp en ontwikkeling waarbij de focus ligt op het maken van een optimale gebruikerservaring voor mobiele apparaten, en waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke eigenschappen en beperkingen van deze apparaten.

 • Wat is een prototype?

  Een prototype in Adobe XD is een interactieve demonstratie van een ontwerp waarmee gebruikers kunnen navigeren, klikken en interageren zoals ze zouden doen in een echte app of website. Met Adobe XD kun je een prototype maken door een ontwerp in lagen op te bouwen en interactie te definiëren tussen de verschillende elementen. Hierdoor kun je een realistische weergave creëren van hoe de gebruiker door de interface zal navigeren en hoe de verschillende elementen zich zullen gedragen. Hiermee kan je de gebruikerservaring testen en verbeteren.

  Een Adobe XD prototype kun je ook direct delen met anderen via een link of QR-code, zodat ze kunnen zien hoe het eindproduct eruit zou zien en hoe het zou werken voordat de echte ontwikkeling begint.

 • Wat is een wireframe?

  Een wireframe is een schematische weergave van een website, webshop of webapp die de opzet, layout en structuur van de interface laat zien, zonder dat er aandacht wordt besteed aan de visuele stijl of het design. Het is een soort blauwdruk van de gebruikersinterface die helpt bij het vaststellen van de functionaliteit en navigatie van een website of applicatie.

  Wireframes worden vaak gebruikt in de vroege fase van het webdesign proces, voordat er wordt begonnen met het ontwerpen van het design. Dit helpt om ervoor te zorgen dat de structuur en de navigatie van de website of applicatie logisch zijn en dat de belangrijkste informatie en functies eenvoudig te vinden zijn. Wireframes zijn ook nuttig om te gebruiken als gespreksstof met klanten, omdat ze een duidelijk beeld geven van hoe de website of applicatie eruit zal zien en hoe het zal werken. Ideaal in de huiswerkfase dus! 

  Er zijn verschillende manieren om wireframes te maken, zoals met pen en papier, met speciale wireframe software, of met een prototyping tool zoals Adobe XD.

Na het design volgt de ontwikkeling, met eerst de scripting